Dmitri Sjostakovitjs Klavertrio nr. 2. – 3. juli kl. 19:30

Livekoncerten sender igen fra Hvidovre Musikskole. I anledning af 75-året for afslutningen på 2. Verdenskrig spiller Rudersdal Kammersolister Dmitri Sjostakovitjs Klavertrio nr. 2.

Musikken er skrevet i 1944 i Leningrad. Midt i processen mistede Sjostakovitj sin bedste ven, Ivan Sollertinsky. Tabet påvirkede Sjostakovitj så voldsomt, at han betvivlede at han nogensinde skulle skrive en tone igen. Han færdiggjorde dog trioen på trods, og dedikerede musikken til sin ven.

Rudersdal Kammersolister opførte trioen i Rusland i efteråret 2019, hvor Sollertinskys søn var til stede. Hans navn er Dmitri – han er opkaldt efter Sjostakovitj – og han udtrykte stor begejstring for ensemblets fortolkning.

Det er stærk og gribende musik som beviser at stor kunst kan trodse tiden og gribe lytteren i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *