DSQ Åbningskoncert 26. november kl. 20:00

Livekoncerten er stolte af at kunne streame Den Danske Strygekvartets DSQ festival. Tre koncerter med kvartetten og gæster.

Kvartetten skriver selv om festivalen: “Årets DSQ Festival er opstået i Coronaens skygge og temaet er det japanske begreb ‘Mono no Aware’. Det er ord, som dårligt lader sig oversætte, men omhandler den melankolske oplevelse af tilværelsens flygtighed og forgængelighed. I det store billede suser livet afsted, og det er ikke altid vi kan påvirke tingene ret meget. Træerne blomstrer og falmer, alting forgår, pandemier raser og driver over, og vi står midt i det hele. Lykkelige og melankolske på samme tid. ‘Mono no Aware’ indkapsler perfekt denne tilstand, og tankegangen har inspireret mange komponister og filosoffer gennem tiderne. Og nu også en kammermusikfestival.”

På programmet på åbningskoncerten står Johannes Brahms’ ”Im Herbst”, opus 104 nr. 5, W. A. Mozarts Strygekvartet i Es-dur, K.428 og Maurice Ravels Klavertrio i a-mol. Aftenens gæster er: Malin William-Olsson, violin, Andreas Brantelid, cello og Marianna Shirinyan, klaver.

Rigtig god fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *