MUSICA NIGRA – 30. november 19:30

Livekoncerten streamer årets sidste Moderne Mandag. Koncerten er en mindekoncert for den norskfødte bassist Rolf Dahl, der døde i 2019, 78 år gammel.

Rolf Dahl spillede med de allerstørste – Berliner Philharmonikernes Klaus Stoll, Rodney Slatford fra English Chamber Orchestra, Barry Guy fra London Jazz Composers Orchestra og den måske største af dem alle, den amerikanske bassist Gary Karr. Han repræsenterede Danmark i World Philharmonic Orchestra ved orkestrets debut i 1985 i Stockholm med Bruckners 9. symfoni under Carlo Maria Giulini. Han var solobassist i Bergens Harmonien i 6 år. Hans livsværk lå dog i Sjællands Symfoniorkester – i dag Copenhagen Phil – hvor han spillede i 35 år, heraf 26 år som orkestrets solobassist.

Koncerten 30. november har sit navn fra værkserien MUSICA NIGRA, hvor Axel Borup-Jørgensen i et tæt samarbejde med Rolf Dahl udforskede karakteren i kontrabassens mørke dybde. Samarbejdet mellem komponist og musiker resulterede i flere versioner af værket.

På koncerten bliver MUSICA NIGRA faktisk spillet i flere versioner af Olle Davidson – Rolf Dahls efterfølger som solobassist i Copenhagen Phil – dels med Manuel Esperilla på cembalo, dels med bassisten Erica Giacoletti, der studerer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Kort sagt: Livekoncerten og Moderne Mandag går i dybden. Du er velkommen til at gå med – på Youtube eller facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *